Satisfakcija za zaposlene u radiju Berane: Zatvorska kazna za bivšeg direktora

0

Povodom pravosnažne presude kojom je bivši direktor Radio Berana Milan Šcekić osuđen zbog zloupotrebe službenog požaja u produženom trajajanju, saopštenjem se oglasio Savjet naseg radija.
Bivši direktor je osuđen na zatvorsku kaznu od tri mjeseca, uslovno godinu dana, i obavezan da Radio Beranama plati 4.464 evra na ime utvrđenih zloupotreba, pod prijetnjom posledica prinudnog izvršenja. Savjet Radio Berana ne želi da komentariše visinu kazne, ali moramo da izrazimo zadovoljstvo što je i na sudu potvrđeno da su se u četvorogodišnjem mandatu prethodnog Savjeta i direktora u Radio Beranama dešavale nezakonite radnje, koje su znatno doprinijele da se Radio Berane i danas nalazi u teškoj situaciji. Podsjećamo javnost da je nezavisna revizija dala negativan nalaz za poslovanje od 2013-2015, a da je prvi pozitivan nalaz dobijen za poslovanje u 2016., odnosno periodu u kome je sadašnja uprava vodila beranski javni servis. Savjet Radio Berana se zaposlenima zahvaljuje na profesionalizmu koji pokazuju, kao i ličnom strpljenju i žrtvi koju podnose zbog teške situacije u kojoj se nalaze. Ovom presudom su dobili bar moralnu satisfakciju da su bili u pravu dok su godinama upozoravali na zloupotrebe koje su se dešavale u Radiju. Uvjereni smo da će od ove godine, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa osnivačem doći i do boljih dana za zaposlene na materijalnom planu, posebno u smislu redovnosti isplate zarada i isplate zaostalih plata koje su u prethodne tri godine marljivim radom itekako zaradili.
Javnosti Berana, našim vjernim slušaocima i posjetiocima portala se takođe zahvaljujemo na podršci, uz obećanje da će naš program iz dana u dan biti sve bogatiji i da Radio ostaje prva adresa na kojoj će dobijati aktuelne i istinite informacije iz Berana”, zaključuje se u saopštenju Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Berane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.