Mladen Mikijelj

Maslovar: U Budvi ćemo izgraditi starački dom, naši najstariji sugrađani su zaslužili našu zahvalnost

0

Slavica Maslovar, kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste ,,Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Ðorđe Zenović” započela je predstavljanje građankama i građanima Budve glavnih projekata iz izbornog programa Demokrata, na čijoj realizaciji će nakon 26. maja raditi kao najsnažniji konstituent vlasti.

Maslovar je u obraćanju Budvankama i Budvanima naglasila da je otkrivanje mostova između prošlosti i budućnosti od izuzetne važnosti za svako društvo i da je recept za uspjeh svake lokalne zajednice adekvatan odnos prema starim licima, jer su upravo stariji sugrađani, oni koji su današnju Budvu stvarali i nesebično je  predali novim generacijama na čuvanje, zbog čega zaslužuju više od zahvalnosti – zaslužuju posvećenost lokalne zajednice koju biraju.

“ Dok vrijeme neumitno teče, izazovi se množe, a potrebe postaju sve jasnije, naš odgovor su realni projekti koje ćemo svakog dana do izbora predstavljati sugrađanima, a najvažniji među njima će ovih dana, kroz naš izborni Program stići i do svih budvanskih domova, kako bi sugrađanima poslali poruku da 26. maja, birajući broj 2, biraju rad i jasnu viziju grada, naspram puste priče koja traje već više od dvije godine”, saopštila je Maslovar.

Kako je istakla Malovar izgradnja osnovnog socijalnog servisa u 21. vijeku-  Doma za stare, je od velikog značaja za naše sugrađane, jer nije riječ samo o objektu i ustanovi, već o sigurnom utočištu za ljude koji su gradili našu kraljicu Mediterana, zbog čega zaslužuju da u njoj bezbrižno staraju, što je naša najadekvatnija zahvalnost njima za naporno proveden radni vijek u interesu Budve!

Maslovar je u ime liste predstavila i detaljan plan najmodernije medicinske usluge kojom bi raspolagala ova ustanova, ali je najavila i brojne sadržaje poput planiranih mjesta za druženje i aktivnosti koje obogaćuju duh i tijelo, čime se sugrađanima grade temelji za dostojanstvenu starost:

Na kraju obraćanja Maslovar je za građane Budve imala poruku:

“ Uvažene sugrađanke i sugrađani, pridružite nam se u stvaranju grada u kojem starost nije teret, već zaslužena nagrada za životno putovanje. Ojačajmo temelje za sjutra koje počinje danas. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! “, zaključila je Maslovar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.