Mašković (SD): Sramota što se Podgorica nije odazvala pozivu iz Sarajeva da podrži usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici!

0

Sramota je što se Podgorica nije našla među gradovima koji su na poziv gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, podržali usvajanje Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, ocijenio je odbornik Socijaldemokrata (SDCG) Miloš Mašković.

Ovakvo (ne)činjenje, prema njegovim riječima, najbolje oslikava evropsku perspektivu Podgorice koja se, kaže, “uz amin Evrope sad kroji po mjeri Demokratskog fronta”.

“Ovakvo ponašanje Podgorice ne samo da nije u duhu tradicionalno dobrih odnosa sa bratskim Sarajevom, već bi moglo dovesti do narušavanja tih odnosa koji su decenijama građeni. No, ne možemo očekivati da iz Podgorice stigne pozitivna reakcija kada na čelu Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” u Podgorici imate Slavicu Ilinčić, koja organizuje književne večeri tokom kojih se opsada Sarajeva naziva izmišljotinom Zapada, a za liderku parlamentarne većine u Glavnom gradu imate Jelenu Borovinić Bojović koja dolazi iz Demokratskog fronta, koji radi sve kako bi negirao državu Crnu Goru, a kamoli genocid u Srebrenici”, napisao je Mašković u objavi na mreži X.

Navodi da pored više apela koje je uputio gradonačelnici, “odgovor nikada nije stigao”.

“Zato su Bar, Bijelo Polje, Plav, Petnjica, Rožaje, Tuzi i Ulcinj snažno stali uz Sarajevo i pokazali da u 2024. godini nemaju problem sa civilizacijskim vrijednostima”, stoji u objavi Mašković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.