Bojanić Lalović će podnijeti krivičnu prijavu protiv direktora škole u Plužinama: Tvrdi da je povrijedio ugled Crne Gore

0

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće krivičnu prijavu protiv Milutina Mirjačića, direktora OŠ “Bajo Pivljanin”, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

To je saopštila poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Zoja Bojanić Lalović.

“Direktor jedne obrazovno-vaspitne ustanove, koji je javno državu u čijim institucijama je zaposlen, nazvao nepostojećom, najbolji je opis stanja u sistemu prosvjete od 2020. godine. Najmanje što očekujemo od Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija jeste da pokrene postupak za smjenu Mirjačića, ali i da preispita rad ovakvih prosvjetnih radnika u ustanovama koje obrazuju i vaspitavaju mlade i djecu i štete ugledu ove časne profesije”, navela je poslanica u saopštenju za medije.

O nezavisnosti Crne Gore, prema njenim riječima, ništa dobro ne misli ni predsjednik Skupštine Andrija Mandić, jedini visoki državni zvaničnik koji ne čestita najznačajnije državne praznike, pa onda, smatra ona, “ne treba da čudi ni postupak direktora OŠ “Bajo Pivljanin””.

“Nažalost, Mirjačić nije izuzetak, on je tipičan izdanak školske reforme “oslobodilaca“ i Vesne Bratić kao njihovog izvođača radova na terenu. Nadamo se da će tužilaštvo ovoga puta uspjeti da prepozna biće krivičnog djela koje je počinio Mirjačić, i da neće žmuriti na bjelodani pokušaj da se povrijedi ugled države, kao što je to učinjeno u slučaju Marka Kovaćevića. Jasno je da su u tom, i mnogim drugim slučajevima, svojim nečinjenjem, ohrabrili mnoge da se rugaju Crnoj Gori, u vjeri da neće snositi nikakve zakonske posljedice”, poručila je Bojanić Lalović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.