Marko Kovačević ocijenio: Većina iz opozicije je za zajednički dogovor

0

21 poslanik od 39 opozicionih, dakle preko 50%, zalaže se za zajednički opozicioni dogovor po principu „bijelog papira“ dakle bez prethodnih platformi i uslovljavanja i bez zahtjeva da bilo ko mijenja svoja politička i ideološka uvjerenja. Da je dio opozicije, koji je odbio razgovor ili koji nije ni želio da razmatra bilo koju mogućnost da do istog dođe, demokratski, pa ajde da kažemo i građanski, on bi ispoštovao volju većine u opoziciji po pitanju zajedničkog djelovanja. A jasna većina je za zajedničke razgovore svih iz opozicije. Pošto demokratskog kapaciteta nema kod njih, izvjesno je da nema ni opozicionog jedinstva pa samim tim ni zajedničke opozicione borbe, napisao je funkcioner DF-a Marko Kovačević na svojoj fejsbuk stranici.
„Ukoliko misle da će unilateralni potez DF-a da se vrati u Skupštinu nanijeti štetu zajedničkoj opozicionoj borbi, sve što treba da urade je da sjutra do 12. časova pristanu da sa Frontom i ostalima o toj zajedničkoj opozicionoj borbi i njenim modalitetima razgovaraju sa bijelim papirom na stolu. Ukoliko je bojkot, sam po sebi, zaista tolika vrijednost zašto onda tzv. građanska opozicija ne iskoristi mogućnost za njegovo očuvanje koja im je data – pristanu na razgovor i dogovor čitave opozicije uključujući i DF. Oni neće to da urade. Šta to znači? Da im trenutno stanje najviše odgovara. Da je to tako najviše potvrđuju pokušaji da se lokalni izbori na kojima je u četiri opštine DPS uzeo vlast proglase uspješnim za opoziciju. Dakle sitni partijski interesi su iznad opšteg opozicionog,“ kazao je Kovačević i istakao:
„U takvoj situaciji red je da se DF konačno malo okrene sebi i svojim biračima, uvijek spreman da krene u radikalni vid zajedničke opozicione borbe. Jer oni koji takvu borbu žele naći će podršku i pomoć u nama kada god se za to odluče. A sva je prilika da ovi koji nas odbijaju neće nikada. Ono što je porazno za birače SNP-a i Demokrata je da su stavovi predstavnika stranaka koje su glasali bliži stavovima SDP-a i URA-e nego stavovima DF-a. DF neće kretati u žestoke borbe i izvoditi narod na ulice da bi se oni na kraju dogovarali o načinu ulaska u Vladu Duška Markovića kao što su se svojevremeno dogovorili da uđu u Milovu Vladu. Jer ovaj režim bi odavno pao da su se oni samo jednom, samo jednom, odlučili da po njemu udare zajedno sa DF-om.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.