Mandić sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije: Crna Gora da postane pristupačna lokacija za turiste iz Gruzije

0

U budućnosti treba raditi na otvaranju diplomatsko-konzularnih predstavništava i na tome da Crna Gora postane pristupačna lokacija za turiste iz Gruzije, gdje bi veliku ulogu imalo otvaranje direktne avio linije, zaključci su današnjeg susreta predsjednik Skupštine Crne Gore Andrije Mandića sa delegacijom Grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije sa Crnom Gorom.

Mandić je, kako je saopšteno, delegaciji poželio dobrodošlicu i prijatan boravak u našoj zemlji, izrazivši uvjerenje da će u “svoju zemlju ponijeti lijepa osjećanja i uspomene”.

“Izuzetno nam je važno da sa Gruzijom imamo jako dobre odnose”, kazao je Mandić ističući tom prilikom važnost grupa prijateljstva, dodajući da su one važan stub parlamentarne diplomatije.

Mandić je delegaciju Gruzije upoznao sa brojnim rezultatima koje je postigao 28. saziv Skupštine Crne Gore, posebno naglašavajući napredak na putu punopravnog članstva u EU i u tom kontekstu istakao dobijanje pozitivnog IBAR-a.

U saopštenju za medije navodi se da šef delegacije grupe prijateljstva Parlamenta Gruzije Givi Minanadže se prije svega Mandiću zahvalio na prijemu u ime delegacije, dodajući da “parlamentarna diplomatija igra ključnu ulogu u dobrim odnosima između zemalja”.

“Naše dvije zemlje imaju vrlo dobre odnose,  u narednom periodu treba dodatno očvrsnuti veze između naših naroda, posebno u oblasti kulture i turizma”, istakao je on.

Tokom sastanka, sagovornici su se saglasili da u budućnosti treba raditi na otvaranju diplomatsko-konzularnih predstavništava i na tome da Crna Gora postane pristupačna lokacija za turiste iz Gruzije, gdje bi veliku ulogu imalo otvaranje direktne avio linije, konstatovano je.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.