Mandić se sastao sa predsjednicom Slovenije, Pirc Musar poručila: Rezultati Skupštine zapaženi širom Evrope, Crna Gora se nalazi pravom putu

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa
Natašom Pirc Musar, predsjednicom Republike Slovenije.

Mandić je, prije svega, predsjednici poželio dobrodošlicu u Skupštinu Crne Gore, dodajući da je prije par dana imao jako produktivan sastanak i sa ambasadorkom Republike Slovenije u Crnoj Gori, te da se tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja EU sastao sa predsjednicima donjeg i gornjeg doma te zemlje.

Predsjednik Skupštined je istakao da se u Crnoj Gori pojavila nova politička energija kada je u pitanju proces pristupanja Evropskoj uniji i da je obaveza političara da ispune očekivanja građana koji žele da naša zemlja ispuni taj ključni spoljnopolitički cilj.

Mandić je predsjednicu Slovenije upoznao sa zapaženim rezultatima Skupštine u proteklih šest mjeseci, apostrofirajući da je započeta snažna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, čiji se rezultati posebno vide ovih dana.

Predsjednik Parlamenta je zaključio da je izvjesno da će tokom juna doći do proširenja Vlade, što će dati novi zamah kada su u pitanju svi zacrtani planovi parlamentarne većine.

Predsjednica Slovenije se zahvalila Mandiću na prijemu, posebno ističući da će njena zemlja svakog dana podržavati Crnu Goru do konačnog učlanjenja u EU.

Pirc Musar je dodala da su rezultati Skupštine Crne Gore zapaženi širom Evrope, te istakla da se naša zemlja nalazi na pravom putu. U tom kontekstu, predsjednica Slovenije je rekla da je dobra stvar što će doći do proširenja Vlade i da se očekuje da će naša zemlja u narednih godinu dana zatvoriti 10 pristupnih poglavlja.

Kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, predsjednica Pirc Musar je apostrofirala da u njoj svi činioci u našoj zemlji, a posebno pravosudni sistem moraju biti snažni i beskompromisni.

Predsjednica Slovenije se na samom kraju zahvalila na prijemu, te saopštila da bi joj bilo izuzetno drago da predsjednik Mandić u narednom periodu posjeti Sloveniju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.