Mandić razgovarao sa predsjednicom Predstavničkog doma Kraljevine Belgije

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Elijan Tilije, predsjednicom Predstavničkog doma Kraljevine Belgije.

Mandić je Tilije, prije svega, poželio uspješno predsjedavanje Belgije Savjetom Evropske unije, ističući važnost podrške Belgije kada je u pitanju proces pristupanja Crne Gore EU.

Mandić je izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada Crne Gore napraviti najbitniji iskorak na putu evropskih integracija. Istakao je da je Skupština uspjela da riješi veliki i dugogodišnji problem vezano za izbor VDT, Sudskog savjeta i izbora sudije Ustavnog suda i na taj način dala moćan alat u ruke Vlade Crne Gore koja vodi proces pristupanja naše zemlje EU.

Mandić je dodao da će Skupština nastaviti da rješava i druge probleme posebno kada je u pitanju njena nadzorna i kontrolna uloga, te da smatra da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Parlamenta i postizanje jedinstva u samom parlamentu. Izrazio je spremnost da širokim dijalogom unutar Skupštine Crne Gore otvori put Vladi kada su u pitanju ispunjavanja privremenih mjerila.

Sa druge strane, Tilije je istakla da je saradnja naša dva parlamenta odlična i na najvišem nivou.

Tilije je pružila snažnu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore iznoseći stav da je „Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana“.

Ona izrazila je zadovoljstvo nastavkom aspiracije Crne Gore prema EU, posebno kada su u pitanju dostignuća Skupštine Crne Gore i uputila ohrabrujuće poruke u pravcu ključnih reformi, sa akcentom na vladavinu prava.

Na samom kraju, Mandić pozvao je Tilije u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.