Izazivanje vjerske mržnje u Pljevljima: Lazović se zalagao za blago postupanje prema osumnjičenim aktivistima bivšeg režima

0

Petar Lazović, uhapšeni službenik tajne policije, zalagao se sa blago postupanje prema osumnjičenim aktivistima bivšeg režima, koji su ispisivali uvredljive grafite u Pljevljima, usmjerene prema manjinskim narodima, kako bi to pripisali srpskom narodu.

To proizilazi iz Skaj prepiski Lazovića i Zećanina Milana Vučinića, koji se tereti da je dio kriminalne grupe Pljevljaka Darka Šarića.

U višemjesečnom dopisivanju njih svojica dogovaraju se, između ostalog, oko omasovljavanja „patriotskih skupova“ poslije izbora u avgustu 2020. godine.

Takođe, kako pišu „Vijesti“, Lazović je u porukama izvijestio Vučinića da se kod tadašnjeg šefa Specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića založio da blago postupa prema osumnjičenima za izazivanje međunacionalne netrpeljivosti u Pljevljima…

Podsjetimo, u ranije objavljenim prepiskama sa Skaj aplikacije, potvrđeno je da su kriminalci povezani sa bivšim režimom, koje je predvodio DPS sa svojim satelitima, učestvovali u ispisivanju grafita mržnje u Pljevljima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.