Mandić: Od izuzetne važnosti otvaranje Crne Gore za investicije iz zemalja Bliskog Istoka

0

“Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se danas sa Nj.E. Ganemom bin Šahinom bin Ganem el Ganimom, ministrom vakufa i islamskih pitanja u Državi Katar. Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu minstru u Skupštinu Crne Gore, ističući da mu je velika čast što ima priliku da se sastane sa njim”, saopštili su nam iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kako su istakli Mandić je ministra vakufa upoznao sa trenutnom političkom situacijom u zemlji, posebno se osvrnuvši na odnose Skupštine Crne Gore sa vjerskim zajednicama. U tom kontekstu, predsjednik Skupštine je istakao da su sa njim razgovarali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, kao i Rimokatoličke crkve u Crnoj Gori, te da ih je upoznao sa idejom usvajanja Zakona o restituciji, koji bi kako je naveo, omogućio da se u onom obimu koji je danas moguć ispravi nepravda koja je pričinjena od strane komunističkog režima nakon 1945. godine. Dodao je da vjeruje da će takav razgovor imati i sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Od izuzetne važnosti dalji razvoj ekonomske saradnje sa Državom Katar, ali i otvaranje Crne Gore za investicije iz drugih zemalja Bliskog Istoka. Upravo međusobnom komunikacijom borimo za bolju budućnost”, istakli su iz kabineta.

Ministar vakufa i islamskih pitanja se zahvalio predsjedniku Mandiću na sastanku, dodajući da izuzetno cijeni njegovo iskustvo i jaku volju kada je u pitanju podizanje saradnje naše dvije zemlje na viši nivo.

“Iskazao je uvjerenje da će predsjednik Mandić istrajati na putu izgradnje stabilnog društva koje će imati dovoljno širine za sve vjerske zajednice i u kojem će se stvari rješavati dijalogom”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.