Mandić – Muković: Iseljenicima omogućiti da postanu državljani Crne Gore

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se sa Bedri Gulom Mukovićem, potpredsjednikom Savjeta za dijasporu Vlade Crne Gore.

„Predsjednik Mandić je, prije svega, poželio dobrodošlicu gospodinu Gulu Mukoviću u Skupštinu Crne Gore, izrazivši zadovoljstvo povodom njihovog susreta. Predsjednik Skupštine se prisjetio sastanka koji je zajedno sa predstavnicima udruženja iseljenika održao tokom svoje zvanične posjete Turskoj, te potpredsjednika Gula upoznao da je shodno dogovoru sa tog sastanka pitanje ostvarivanja prava na državljanstvo naših iseljenika pokrenuto u parlamentu i da pravna služba već radi na pronalaženju adekvatnog rješenja“, navodi se se u saopštenju.

Iz Skupštine ističu da je potpredsjednik Savjeta za dijasporu se iskreno zahvalio na tako predanoj saradnji, ističući da nijedan skupštinski saziv do sada nije iskazao ambiciju da pokrene ovu inicijativu i pokaže ovakav senzibilitet prema iseljenicima.

„Poštovanje koje ste iskazali prema nama je velika pobjeda za moral naših iseljenika“, istakao je Muković.

Sagovornici su razmotrili ideju o zajedničkom sastanku sa predsjednicima Opština iz Republike Turske koji vode porijeklo iz Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.