Injac: Inicijativa za moju smjenu politički legitiman potez

0

Inicijativa za moju smjenu je politički legitiman potez na koji, kao društvo koje teži snaženju demokratije, svi imaju pravo, ocijenila je Olivera Injac, potpredsjednica Pokreta Evropa sad. Ona navodi da je motiv koji stoji iza toga „namjera da se vratimo u vrijeme kada se udovoljavalo potrebama i interesima pojedinaca koji su profitirali na račun građana Podgorice“.

– Ponosna sam na lični doprinos razvoju grada i zabrinuta za one koji političke interese stavljaju ispred potreba građana. Nije ovdje riječ o nikakvim formalnostima o kojima pričaju punih godinu dana, već o činjenici da smo pronašli crne kutije iz prošlosti. One otkrivaju zaboravljene ili izgubljene milione, poklonjene stanove, nezakonita zapošljavanja i brojne druge zloupotrebe zbog kojih je smijenjena bivša vlast. Uspostavljanjem kontrole na kojoj insistiram, narušen je iskrivljen sistem vrijednosti u kojem se novcem i imovinom građana Podgorice raspolagalo kao ličnim dobrom. Ipak, ko god je navikao da se grad vodi na takav način u meni vidi veliku smetnju – ocijenila je Injac.

Ona je navela da će od prvog do poslednjeg dana na mjestu gradonačelnice raditi pošteno i bez želje da, uz pristajanje na ucjene, narušavam lični kredibilitet koji sam stekla isključivo posvećenim radom.

– Da su se prethodnih mjeseci bavili činjenicama, utvrdili bi i da su krivične prijave o kojima često govore odavno odbačene, ali od potrebe da se bavim politikanstvom, uvijek će mi biti važnija suština – a to je vrijeme, znanje i iskustvo koje ulažem da jedan krajnje haotičan sistem ozdravi. Mislim da je i građanima dosta profesionalnih političara – koji glasno govore, a malo rade. Zbog svega navedenog, Podgorica zaslužuje odgovorno liderstvo utemeljno na principima koje primjenjujem od kada sam preuzela mjesto gradonačelnice, a sve ostalo vodi ka nestabilnosti koju ćemo uvijek imati kada neko lični interes stavi ispred društvenog – poručila je Injac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.