Mandić-Hasijev: Azerbejdžan zainteresovan za nove investicije u sektoru energetike

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je juče sa Kamilom Tadžidom Hasijevom, ambasadorom Republike Azerbejdžan.

Mandić je ambasadoru Hasijevu poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i u njen parlament.

Tokom sastanka, predsjednik Mandić i ambasador Hasijev su razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima u Azerbejdžanu i Savjetu Evrope.

“Mandić je posebno istakao činjenicu da će delegacija poslanika Skupštine Crne Gore biti dio posmatračke misije u okviru Parlamentarne Skupštine OEBS-a povodom predstojećih predsjedničkih izbora u Azerbejdžanu”, saopšteno je iz Skupštine.

Predsjednik Skupštine je istakao da je saradnja naše dvije zemlje, posebno kada je u pitanju energetski sektor, strateški cilj i prioritet.

“U tom kontekstu, predsjednik Mandić je ambasadora Hasijeva upoznao sa tendencijama da se formira jedinstveno tržište Zapadnog Balkana koje bi omogućilo ne samo poboljšanje putne, već i energetske infrastrukture, što bi dalje stvorilo uslove za bolju energetsku saradnju sa Republikom Azerbejdžan u kontekstu korišćenja njihovih prirodnih resursa u vidu nafte i gasa”, navodi se.

Ambasador Hasijev se zahvalio Mandiću na prijemu i na učešću naše delegacije u posmatračkoj misiji povodom predsjedničkih izbora u njegovoj zemlji.

“Tokom diskusije o energetskom sektoru i tendencijama regionalnog povezivanja, ambasador je iznio mišljenje da je jedinstveno tržište uvijek dobra ideja i da je Republika Azerbejdžan uvijek zainteresovana za nove investicije u sektoru energetike”, ističe se.

Na samom kraju, predsjednik Mandič je ambasadora podsjetio da je uputio zvaničan poziv predsjednici Skupštine Republike Azerbejdžan Sahibi Gafarovoj da dođe u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, uz nadu da će se posjeta realizovati tokom ove godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.