Lukašenko: Na bjelorusko-ukrajinskoj granici privedena grupa diverzanata koji su prebacivali eksploziv za napade na teritoriji Rusije i Bjelorusije

0

Na bjelorusko-ukrajinskoj granici privedena je grupa diverzanata koji su prebacivali eksploziv za napade na teritoriji Rusije i Bjelorusije, saopštio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

On je naveo da je jutros obaviješten da je nekoliko diverzanata privedeno na granici.

„Građani Ukrajine su prevozili eksploziv da bi izvršili sabotažu, prije svega na teritoriji Rusije i Belorusije“, kazao je Lukašenko.

On je pojasnio da su tokom zajedničke operacije specijalnih službi i vojske svi diverzanti privedeni, a među njima je i jedan stanovnik Bjelorusije.

Lukašenko je naglasio da je njemu, kao predsjedniku, i celom sistemu državne vlasti potrebna jedinstvena podrška bjeloruskog naroda.

On je dodao da se ovakve stvari dešavaju dva, tri puta nedeljno.

„Možemo li da budemo mirni? Ne možemo. I nama i meni kao predsjedniku, i vlasti, veoma je važna podrška i jedinstvo svih nas i našeg naroda“, zaključio je Lukašenko.

Ranije je regionalni list „Svetlaje žitce“ izvijestio da je u Lelčičkom okrugu uveden režim protivterorističke operacije.

Lukašenko je rekao i da beloruska opozicija vodi pregovore na Zapadu o pripajanju republici zapadnih teritorija Rusije u slučaju neuspjeha specijalne vojne operacije u Ukrajini.

„Poljska polaže pravo na zapadne delove Belorusije, a u slučaju poraza Rusije Bjelorusiji će pripojiti neke zapadne delove Rusije. Drugim riječima, nama bi pridodali nešto od Smolenske, Brjanske, možda i Pskovske oblasti. A zapadnu Belorusiju moramo (do Minska je granica bila) da damo Poljskoj. Ko može da se složi s tim? Neko i može, ali ja nikao“, naveo je Lukašenko.

Kako je istakao, Bjelorusija ne pretenduje na Vilnjus, na ruske, ni na ukrajinske ili bilo čije druge teritorije.

„Dovoljno nam je ono što smo istorijski dobili. To su naše bjeloruske zemlje. Borićemo se do kraja za njih“, zaključio je Lukašenko.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.