Lavrov: Rusija uvijek spremna za pregovore, ali samo po našim pravilima

0

Šef ruske diplomatije ponovio je da će Moskva uvijek biti spremna za mirovne pregovore, i podsjetio da je situacija za Ukrajinu svaki put bivala sve gora i gora kad god su odbili mirovni predlog Rusije

Situacija na terenu se mijenja, ali ne u korist kijevskog režima, rekao je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u Belorusiji.

On je „onima koji su bar malo razumni“ poručio da treba da analiziraju situaciju.

„Kada je svaki novi predlog bio odbijen i situacija je za ukrajinski režim bivala sve gora i gora“, prokomentarisao je Lavrov.

On je naglasio da će, kao što je to već više puta bilo saopšteno, Moskva uvek biti spremna za mirovne pregovore, ali da neće zaustaviti Specijalnu vojnu operaciju tokom istih, dok ne bude postignut konačni dogovor. Takođe, zahvalio je onim zemljama koje su odbile da učestvuju u „sedeljkama“ na kojima se razgovaralo o Ukrajini, ali bez učešća Rusije.

„Što se zapadne Evrope tiče, oni moraju sami da odluče. Ako u nekoj fazi – za sada takva faza nije na vidiku – naši zapadni susjedi preispitaju svoju pogubnu za njih politiku, bićemo spremni da ih saslušamo. Vidjećemo sa čime će nam doći“, dodao je ministar, uz napomenu da Rusija neće zaboraviti kako su „ne razmišljajući bacili u korpu sve svoje obaveze pred nama“.

„Spremni smo da razgovaramo, spremni smo da razgovaramo na ravnopravnoj osnovi, a ne na osnovu onoga što nam se postavlja kao ultimatum“, naglasio je ruski ministar spoljnih poslova.

(RIA Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.