Nedić: Neodgovorni nikad više da ne budu na čelu Opštine Berane

0

Miro Nedić, predsjednik OO DPS Berane, saopštio je da danas nije održana sjednica Skupštine opštine Berane, jer nije bilo kvoruma, iako su na zasijedanje došli odbornici Demokratske partije socijalista.

Sjednica nije održana jer na zasijedanje nisu došli odbornici iz vladajuće koalicije, odnosno odbornici iz Koalicije „Za budućnost Berana“ (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Radnička partija), odbornici Demokratske Crne Gore, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore.

„Danas nije održana sjednica koja je sazvana po hitnom postupku, a na kojoj je trebalo da se bira predsjednik Opštine Berane. Poštovani građani Berana, nikada više ne smijete dozvoliti da neodgovorni, a prije svega nekompetentni ljudi budu vaši predstavnici u lokalnom parlamentu i da oni donose ključne odluke o budućnosti našeg grada. Morate voditi računa kome dajete svoje povjerenje. Ne smijete dozvoliti da na temama koje nijesu životne, a koje i te kako dovode do pojačanih emocija, pa i ostrašćenog reagovanja, odlučujete na izborima o svojim predstavnicima koji će kreirati opštinsku politiku“, izjavio je Nedić, pa nastavio:

„Sve što se dešava ovih dana u Beranama, iako se dešava našim političkim konkurentima, ne ostavlja nas ravnodušnim, jer nam nameće jedno mnogo važnije pitanje, a to je – kuda ide naše društvo? Svjedočimo političkom mešetarenju, dominaciji ličnih interesa, samovolji pojedinaca. Svjedočimo još jednoj situaciji koja potvrđuje ono o čemu govorimo već duži vremenski period – da su na vlasti političke strukture koje su do te pozicije došle podrškom građana kod kojih su u kontinuitetu podsticali mržnju prema Demokratskoj partiji socijalista. I to je bio i ostao njihov jedini politički program“, rekao je Nedić.

Prema njegovim riječima, „kada je Demokratska partija socijalista vršila vlast na lokalnom nivou, od 2006. do 2014. godine, nikada se nije dogodilo da lični interesi pojedinaca budu ispred interesa građana, te da to budu razlozi za blokiranje rada opštinskih organa“.

„Od promjene vlasti to je postala praksa, valjda na to ne moram da podsjećam i nažalost traje cijelu jednu deceniju. Demokratska partija socijalista će, kao do sada, i u narednom periodu krajnje odgovorno, posvećeno, iskreno, sve svoje aktivnosti usmjeravati na dobrobit građana Berana“, zaključio je Nedić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.