Krijumčari migranata: Razbili rampu i prešli iz BiH u Hrvatsku, policija ih pohapsila

0

Policijska uprava Karlovačka saopštila je da su u jutarnjim satima 3. decembra dva vozila nezakonito prešla granicu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, te su tom prilikom oštetili spuštenu rampu i ogradu na prelaznom mjestu.

Policijski službenici su ubrzo zaustavili kombi bosansko-hercegovačkih oznaka i lični automobil karlovačkih oznaka, kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine starosti 36 i 38 godina.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, u vozilima prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta.

Utvrđeno je da su migranti koji su prevoženi nezakonito ušli u Hrvatsku, te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu, saopšteno je iz PU Karlovačka.

Nakon završenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih nadležnom državnom tužilaštvu podnijeli kaznene prijave, prenosi Kliks.

Takođe, protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava i zbog počinjenog kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, dok je protiv 38-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog Krivotvorenja isprave budući da su na vozilu bile nepripadajuće registarske tablice.

Protiv obojice će, takođe, biti i podnijet optužni predlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na putevima te Zakonika o Šengenskim granicama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.