Krapoviću srce veliko kao NATO: Pozdravio odluku Švedske da pristupi Alijansi

0

Članstvo Švedske u NATO-u osnažiće evroatlantsku bezbjednost, ocijenjeno je na sastanku ministra odbrane Dragana Krapovića sa ambasadorkom Švedske u Crnoj Gori Anikom Ben David.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je pozdravio odluku Švedske da pristupi Alijansi, ocjenjujući je kao odgovoran pristup novonastalim bezbjednosnim izazovima.

Prema riječima Krapovića, to je odluka sa dalekosežnim geostrateškim posljedicama, a posebno imajući u vidu tradicionalno vojno neutralan status te Švedske.

Krapović je, kako se navodi, pohvalio doprinos koji Švedska, u statusu pozvane države, pruža evroatlantskoj bezbjednosti.

On je kazao da je uvjeren da će dobra bilateralna saradnja Crne Gore i Švedske, uključujući i sektor odbrane, biti unaprijeđena u narednom periodu, imajući u vidu izvjesno brzo pristupanje Švedske Alijansi.

“Ta će saradnja neminovno biti dodatno ojačana zajedničkom implementacijom zahtjevne NATO agende”, kazao je Krapović.

On je naglasio da će Crna Gora nastaviti da doprinosi jačanju vojne adaptacije Alijanse i da pruža podršku Ukrajini dok god je to neophodno, uz kredibilno ulaganje u odbranu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.