Krapović u Francuskoj: Napredak na putu evropskih integracija prioritet aktuelne Vlade Crne Gore

0

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović razgovarao je danas u odvojenim susretima, u okviru dvodnevne radne posjete Francuskoj, sa predsjednikom Komisije za odbranu i bezbjednost Senata Sedrikom Perenom i sa predsjednikom Komisije za odbranu i oružane snage Nacionalne skupštine Tomasom Gasijuom, sa kojima je razmijenio mišljenja o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Krapović je na sastancima istakao da je napredak na putu evropskih integracija prioritet aktuelne Vlade Crne Gore i da su u tom pogledu u njenom dosadašnjem radu već postignuti osjetni pomaci.

Potvrdio je stav da je budućnost Crne Gore, ali i ostalih zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, u cilju jačanja stabilnosti i mira u regionu.

Naglasio je da je od izuzetnog značaja poruka da su vrata EU otvorena za naš region, što ohrabruje zemlje kandidate za članstvo u sprovođenju neophodnih reformi i ispunjavanja uslova za pristupanje zajednici razvijenih evropskih država.

I Peren i Gasiju uputili su čestitke Crnoj Gori na do sada postignutim rezultatima u procesu evropskih integracija, kao i na potpunoj usklađenosti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, prvenstveno u pogledu podrške ratom zahvaćenoj Ukrajini, u odbrani njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti.

Istakli su da je značajno to što je od samog početka rata Crna Gora na strani Ukrajine, čime potvrđuje svoje opredjeljenje za mir u Evropi, koji počiva na demokratskim temeljima i poštovanju humanitarnog prava.

Obostrano je naglašeno da je time potvrđeno i kredibilno članstvo Crne Gore u Alijansi, u okviru koje su jedinstvo i solidarnost posebno došli do izražaja u kontekstu bezbjednosnog ambijenta u Evropi i svijetu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.