Jovanov o Rezoluciji o Srebrenici: Srbija neće sjedjeti skrštenih ruku, daćemo sve od sebe da se to osujeti

0

Poslanik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov poručio je da Srbija kao država već pokušava da stupi u kontakt sa što većim brojem zemalja kako bi im objasnila o čemu se zapravo radi.

„Srbija sigurno neće sjedjeti skrštenih ruku. Daćemo sve od sebe da se to na neki način osujeti. Da li ćemo u tome uspjeti, to je uvijek pitanje“, kazao je Jovanov.

Kako napominje, ironija je da rezoluciju, kojom bi Srbija i Republika Srpska trebalo da se proglase genocidnom, pokreće Nemačka.

„Cio poduhvat je pritisak na našu zemlju i to je realizacija onoga na šta je upozorio predsjednik. Mnogi su se podsmijevali kada je govorio da se spremaju teški dani za našu zemlju i da će sa različitih strana napadati i Srbiju i Republiku Srpsku“, kaže Jovanov.

Na pitanje da li misli da u Srbiji postoji jedinstven stav o ovom pitanju, Jovanov kaže da je to nemoguće, jer u Srbiji postoje oni koji takođe smatraju da se u Srebrenici dogodio genocid, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, da Dodika treba hapsiti i da bi Srbija trebalo vječno da se izvinjava svima.

„Marinika Tepić je tada predlagala da srpska Skupština usvoji rezoluciju u kojoj piše da smo genocidan narod. Sa njima je sada i Miloš Jovanović iz Novog DSS-a i Dragomir Anđelković. Kako s njima da postignemo konsenzus da ovo treba da se zaustavi? Kada bi oni vodili Srbiju, oni bi natjerali naše predstavnike u UN da glasaju za rezoluciju“, ocjenjuje Jovanov za RT Balkan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.