Konaković nema šta pametno da radi, pa uputio protestnu notu Crnoj Gori: Mandić je rekao da je Svesrpski sabor skup dvije države

0

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković rekao je da je danas upućena protestna nota Crnoj Gori jer je predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić rekao da je Svesrpski sabor „skup dvije države“, te je najavio da će ovu notu uputiti i Srbiji.

Konaković je ponovo optužio druge da atakuju na Dejtonski mirovni sporazum.

On je iskazao bojazan od poruka srpskog jedinstva koje su poslate sa Svesrpskog sabora u Beogradu i optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne poštuje BiH i da je kreator „ruske revolucije na Balkanu“.

Konaković je, govoreći o situaciji u BiH, rekao da je partnerstvo stranaka na nivou BiH usporilo svoj rad zbog političkih okolnosti u kojima se BiH nalazi, optuživši ministre i lidere iz Srpske.

– Budžet nemamo. Znam da se govori o raspodjeli akciza i još nekim procesima koji bi se trebali desiti. Uslovljavati donošenje budžeta sa nekim drugim dokumentima, nelogično je – rekao je Konaković nakon sjednice Savjeta ministara.

Konaković je rekao da će se odazvati sastanku lidera stranaka partnera u vlasti na nivou BiH, koji je najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

– Doći ćemo sa svojim stavovima, ali smo ocrtali crvene linije preko kojih „Trojka“ nikada neće preći – rekao je Konaković.

On je rekao da su, zahvaljujući ovom ministarstvu, u ambasadama održani izbori za Evropski parlament.

– Nije BiH ruska rupa, BiH je pretendent na EU – rekao je Konaković, prenosi Srna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.