Kojić: Rezolucija o Srebrenici doživjela fijasko, pojedini glasali mimo zvaničnog stava svoje države

0

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila je ocjenio da su svi oni koji su priču temeljili na presudama u Hagu ništa drugo do sluge neistina i laži

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić je izjavio da je rezolucija o Srebrenici na samom glasanju u Generalnoj skupštini UN doživela fijasko, kada je većina članica bila protiv ili uzdržana, a posebno nakon što isplivavaju činjenice da su pojedinci glasali mimo zvaničnog stava svoje države.

„Za sada je javnosti poznato da su predstavnici Bugarske i Severne Makedonije glasali po svom nahođenju, vjerovatno uz određenu apanažu koju im je dao neko ko je želeo ovu rezoluciju da usvoji iako sve pravne i naučne činjenice ne idu u prilog tome“, naveo je Kojić u izjavi za Srnu.

On je ocjenio da to „nije ništa drugo do silovanje zdravog razuma i logike“.

Istakao je da su „svi oni koji su priču temeljili na presudama u Hagu ništa drugo do sluge neistina i laži, jer je Haški sud ništa drugo do mučilište za Srbe“.

„Praksa koju je sud u Hagu sprovodio prelila se i na Sud BiH i dok god ovakva ‘pravda’ bude na sceni ovde neće biti suživota“, naveo je Kojić.

Koliko je, kaže, haški sud slabašan pokazao je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je demontirao sve njihove namjere uperene prema srpskom narodu.

„To da je taj sud toliko ostrašćen i toliko na strani muslimana, a protiv Srba, ogleda se u činjenici da tokom izricanja presude generalu Ratku Mladiću nije dozvolilo ljudima iz Republike Srpske da uđu na glavni ulaz kako bi u zapadnim medijima istina bila izokrenuta i kako bi lažna slika bila predočena, baš kao i ova lažna rezolucija“, kaže Kojić.

Uvjeren je, ističe, da će istina o stradanju srpskog naroda ugledati svjetlost dana i da će cijeli svijet shvatiti da je Srebrenica projekat pravljen na lažima, podvalama i manipulacijama.

„Dok god naše žrtve budu minimizirane, a mi kao narod etiketirani za nešto što nismo počinili, mi nemamo šta da tražimo u ovakvoj zajednici zvanoj BiH, jer u njoj niko nije srećan i zadovoljan, ni Srbi, ni muslimani, ni Hrvati. Jednom se mora sjesti i istini pogledati u oči zbog svjetlije budućnosti, a svi koji kažu da ih prošlost ne zanima ne žele dobro ni sebi, ni budućim pokoljenjima“, naveo je Kojić.

Podsjetimo, Generalna skupština UN usvojila je antisrpsku rezoluciju o Srebrenici za koju su glasale 84 države od ukupno 193 članice UN. Na glasanju je 87 država bilo protiv i uzdržano, dok 22 zemlje nisu glasale, što čini 109 zemalja koje nisu podržale taj sporni dokument.

Ovu rezoluciju, koja je inicirana bez odluke Predsjedništva BiH, glasom je podržao i predstavnik stalne misije BiH u UN koji je tako nastupio kao predstavnik isključivo Bošnjaka, a ne sva tri konstitutivna naroda.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.