Šćepanović: Nikšić postao mjesto koje nije bezbjedno za sve građane i građanke

0

U gradu pod Trebjesom, u kojem se zabranjuje predstava koja govori o nasilju nad ženama, svjedočimo alarmantnom porastu broja krivičnih prijava zbog nasilja u porodici – čak za 140% u odnosu na prethodne godine, saopštila je odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) u SO Nikšić Kristina Šćepanović.

„Ovaj šokantan podatak otkriva surovu stvarnost u kojoj se nalaze mnoge žene u našem društvu. Čini se da je Nikšić danas postao mjesto koje nije bezbjedno za sve građane i građanke“, rekla je Šćepanović.

Prema njenim riječima, pitaju se „da li umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta, i oni koji ga još uvijek drže na toj poziciji, znaju za ove podatke? Da li su pročitali zvaničan izvještaj MUP-a?“

„Pitamo se, šta rade institucije? Gdje su kada je potrebno zaštititi žrtve nasilja? Kakvo smo društvo postali? Vrijeme je da se svi zajedno zapitamo – u šta se to pretvorio naš Nikšić?“, upitala je odbornica DPS-a.

Šćepanović je naglasila da nasilje nad ženama nije tema koja se može ignorisati ili potisnuti cenzurom, „već problem koji zahtijeva hitno djelovanje i odgovornost svih nas. Naša zajednica mora stati uz žene i djecu koja su žrtve nasilja. Nikšić ne smije postati mjesto gdje su žene zaboravljene i nezaštićene.“

„Apelujemo na državne institucije da hitno preduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili žrtve nasilja i osigurali da se ovakvi alarmantni podaci više nikada ne ponove. Suzbijanje nasilja u porodici mora biti prioritet svih društvenih i političkih subjekata, a pogotovo nadležnih organa“, rekla je Šćepanović, pa za kraj dodala:

„U našoj borbi za život bez nasilja nas neće zaustaviti nikakvi izlizani pokušaji pravdanja cenzure i negiranja problema, jer Nikšić može i mora biti sigurno mjesto za sve svoje građane. Nikšićanke i Nikšićani, podignimo zajedno glas protiv nasilja“, zaključila je Šćepanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.