Knežević: Politički akteri u Vladi da prestanu da nas prevaspitavaju i neka smanje doživljaj – o rekonstrukciji pričamo samo sa Spajićem!

0

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je gostujući na Adria televiziji da je Parlament napravio veće iskorake nego što je to uradila Vlada.

„Mislim da Vlada Milojka Spajića tek treba da da prave rezultate. Mogu da pohvalim dio koji se tiče povećanja minimalne penzije uz jasno određenje da treba da se nađe model za povećanje i ostalim korisnicima penzija. Značajno je i da se nastavi put Andrijevica-Mateševo. Ono što treba sanirati je i poboljšanje socijalno ekonomskog sektora, kako se ne bi dešavali štrajkovi. Uz razgovor sa tim ljudima, možemo doći do rješenja“, kazao je Knežević.

Podsjeća da oni podržavaju tu Vladu iako nisu dio nje, ali su i spremni da budu učesnici i posrednici u rješavanju socio ekonomskih pitanja koje opterećuju društvo.

„Spajić je na programu Evropa sad 2 dobio glasove i on je u obavezi da ga sprovede. On ima podršku za sprovođenje tog programa i želimo da on zaživi jer predstavlja ekonomski boljitak. Ali nismo spremni da Crnu Goru izložimo nekim dužničkim rizicima“, kazao je Knežević.

Tvrdi i da postoji politički sporazum za rekonstrukciju Vlade i da će razgovarati sa Milojkom Spajićem po tom pitanju.

„Najviše napada je bilo na koaliciju Za budućnost Crne Gore a sad imamo rezultate, naročito u Skupštini. Niko se nije izvinio po tom pitanju. Što se nas tiče, spremni smo i za pojačanje podrške i za rekonstrukciju sa zdravim osnovama ali i očekujemo da će sporazum biti ispoštovan i neću tolerisati nipodaštavanje ni horsko javljanje. Ni sa kim ne želim da razgovaram od drugih konstituenata vlasti osim sa Milojkom Spajićem. Samo neka smanje doživljaj i neka ne pokušavaju da nas prevaspitavaju da bi mogli da uđemo u Vladu“, kazao je Knežević.

Tvrdi i da se čuju šumovi i da Bošnjačka stranka može ući u Vladu i podsjeća da su oni bili stari koalicioni partner Mila Đukanovića, ali i sama činjenica da je Spajić razgovarao ljetos sa njima, jasno je kakav je njegov stav.

„Da sam ja bio mandatar, moji stavovi bi bili dosta drugačiji. Ja poštujem činjenicu da je Spajić osvojio najveći broj glasova, dobio mandat da sastavi Vladu, dio odgovornosti smo uzeli i mi, a imaćemo i veću posle rekonstrukcije. Vidite da se ponovo pojavljuju nove rezolucije, sad insistiraju da se izjasnimo po pitanju Šahovića. Bošnjačka stranka je i iznijela Rezoluciju o Srebrenici što je bio početak pada Vlade Zdravka Krivokapića“, kazao je Knežević.

Komentarišući izbor Danijela Živkovića, Knežević je jasan da se Živković ne odriče Mila Đukanovića. DPS samo može napraviti iskorak ukoliko se odreknu djela Mila Đukanovića. Tvrdi i da ima jasna očekivanja i od SDT-a i od VDT-a.

„Imamo afere Klap i Vardar, Snimak, Kovertu… Moram napomenuti da se slučaj Duška Kneževića još uvijek ne rješava i ne žele da prekvalifikuju optužnicu da je Milo Đukanović bio taj šef organizovane kriminalne grupe. Da ne pominjem državni udar i zloupotrebe Milivoja Katnića, Saše Čađenovića, Suzane Mugoše i Vesne Medenice… Ako hoćete imamo i dio gdje Suzana Mugoša optužuje određene sudije iz Apelacionog suda da su uzeli novac kako bi nam ukinuli presudu. I VDT i SDT imaju mnogo materijala da istraže sve ove slučajeve“, kazao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.