Mladen Mikijelj

Ključan datum za srpski narod: 23. maja će svi biti uz Vučića tokom rasprave o Srebenici

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predvodiće delegaciju Srbije na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici, a koja je zakazana za 23. maj, u 16 časova.

Diplomatska borba predsjednika Srbije traje sedmicama, a na dan kada će voditi najtežu borbu do sada cijeli srpski narod biće uz njega.

Sve Vučićeve diplomatske aktivnosti dovele su do toga da se termin održavanja Sjednice više puta pomjera, što je veliki uspjeh i pobjeda jedne male zemlje, a čiji je predsjednik pokazao da je izuzetno hrabra i velikog srca, kao i to da je spremna da izbori da se njen glas poštuje i čuje svuda u svijetu.

Vučić je poremetio mnoge planove i pomrsio konce predlagačima i sponzorima rezolucije, jer nisu očekivali da će im Srbija pružiti otpor, te su stoga pomjerali sjednicu i radili promjene na samom tekstu.

Vučić je svojim diplomatskim aktivnostima pokazao da se Srbija ni u kom trenutku neće predati i da će se na sve načine boriti za interese srpskog naroda.

Predsjednik Srbije je u diplomatskoj borbi stigao do svakog kraja svijeta – „od Pacifika do Kariba“, kontaktirao afričke države, razgovarao sa svjetskim liderima i svima predočio koliko je pogubna rezolucija o Srebrenici i da direktno krši Dejtonski mirovni sporazum.

Vučić je tokom borbe po prvi put u istoriji organizovao da u sjedištu Ujedinjenih nacija svjedoče srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini i ispričaju svoju priču. Govorilo je osmoro srpskih logoraša, među njima i sestre Stanić, Dušanka i Svetlana koje su imale osam i šest godina kada su bile zatočene u muslimanskom koncentracionom logoru za Srbe. Govorili su i Radenko Ubiparipović, Rajko Draganić, Dušan Magazin, Mladen Kuljanac, Željko Živak i Dijana Jovanović.

Zbog snažne borbe predsjednika Vučića za srpski narod, tog 23. maja u 16 časova, prema za sada najavljenom vremenu, cijela Srbija i srpski narod, ma gdje se nalazio, pratiće nastavak borbe da se u GS UN ne usvoji rezolucija koja je direktno uperena protiv Srba.

 

(Novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.