Kiša i pljuskovi u narednim danima, Crna Gora pod uticajem hladne mase

0

Nakon kratkotrajnog perioda suvog vremena, ponovo nas očekuju nestabilne vremenske prilike, već sjutra, ali i u nedjelju obilna kiša, dok će naredna sedmica biti u znaku česte pojave kiše. To je Radio-televiziji Crne Gore saopštio meteorolog Branko Micev.

On je kazao da nas sjutra očekuje umjereno do pretežno oblačno, sa kišom, pojačanim južnim vjetrom, naročito u planinskim predjelima.

“Posebno sjutra u drugom dijelu dana i tokom noći biće intenzivnije padavine, povremeno pljuskovi, praćeni grmljavinom. U petak će na jugu biti promjenjivo oblačno sa uslovima za kišu”, rekao je Micev.

Najavio je da će prvog dana vikenda, u subotu, biti stabilnije vrijeme, sunčano i osjetno toplije.

“U subotu kratkorajno će biti nagli skok temperature do 25 stepeni. Već u nedjelju opet promjena vremena, kiša, pljuskovi, grmljavina, a u drugom dijelu dana se očekuju obilnije padavine, naročito na jugozapadu zemlje. Na osnovu prognostičke situacije, od ponedjeljka, tokom sljedeće sedmice, vrlo promjenjivo vrijeme s učestalom pojavom kiše”, rekao je Micev.

On je saopštio da je Crna Gora proteklih dana bila pod uticajem hladne mase.

Tako je, kako je rekao, juče na Žabljaku bilo dva centimetra snijega, a temperatura vazduha bila je ekstremno niska za ovo doba giodine.

“Na Žabljaku je juče bilo 1,4 stepena i taj dan je bio rekordno najhladniji u posljednjih 60 godina. Jutros je na Žabljaku u šest sati bilio -5,4 stepena i ovo je rekordno najhladnije jutro za posljednjih 60 godina”, rekao je Micev.

Istakao je da su jutros na sjeveru izmjerene temperature ispod nule, te da sve to utiče na poljoprivredne usjeve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.