Kenedi: Bajden je veća prijetnja po američku demokratiju od Trampa

0

Nezavisni kandidat za predsjednika SAD Robert Kenedi Mlađi izjavio je danas da aktuelni predsjednik Džozef Bajden predstavlja veću prijetnju po američku demokratiju od njegovog prethodnika i ponovnog kandidata republikanaca Donalda Trampa.

– Mogao bih da iznesem argument da predsjednik Bajden predstavlja mnogo veću prijetnju demokratiji zbog toga što je Bajden prvi predsjednik u istoriji koji je koristio federalne agencije kako bi cenzurisao politički govor i svoje političke protivnike“, rekao je Kenedi za Si-En-En.

On je naveo da ni Bajden, ni Tramp ne treba da budu izabrani za predsjednika SAD na novembarskim izborima, ali je istakao da nijedan od dvojice kandidata ne bi „uništio demokratiju“.

– Ako bih morao da označim jednog od njih dvojice kao veću prijetnju po demokratiju, izabrao bih Bajdena jer je on zloupotrijebio federalne agencije protiv svojih političkih protivnika – poručio je Kenedi.

On je dodao da Trampov pokušaj da obori rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine „jasno predstavlja prijetnju demokratiji“, ali je ponovio da Bajden predstavlja veću prijetnju.

– Mislim da je to prijetnja demokratiji. Pokušaj da se obore rezultati izbora očigledno predstavlja prijetnju demokratiju. Ali pitanje je bilo ko je veća prijetnja demokratiji? Neću direktno da odgovorim na to pitanje, ali mogu da tvrdim da je predsjednik Bajden veća prijetnja zato što je Prvi amandman najvažniji – rekao je Kenedi.

Prvi amandman američkog Ustava, između ostalog, garantuje građanima SAD pravo na slobodu govora.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.