Kancelarija ukrajinskog predsjednika: Putinov intervju može da ugrozi američku pomoć Ukrajini

0

Savjetnik rukovodioca kancelarije predsjednika Ukrajine Sergej Leščenko izjavio je da bi intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu mogao da utiče na javno mnjenje i političare u SAD, koji donose odluke o izdvajanju pomoći za Ukrajinu.

„Ne treba potcjenjivati itervju… On nije bezopasan i uticaće na američkog birača da pomisli da taj rat treba zaustaviti obustavljanjem pomoći Ukrajini. I nova administracija će to učiniti – uštedeće novac Amerikanaca, poštedeće živote Ukrajinaca“, rekao je Leščenko za televizijski kanal „Rada“.

Prema njegovim riječima, ako takvo raspoloženje bude formirano kod američkih birača, političari u SAD će biti primorani da to usliše.

Leščenko je zaključio da je zbog toga Putinov intervju Karlsonu veoma opasan u rukama „veštih propagandista“.

Savjetnik u kancelariji Vladimira Zelenskog, takođe, smatra da bi taj intervju mogao pomoći Karlsonu da prođe takozvani kasting kako bi u budućnosti pretendovao na ulogu potpredsjednika SAD, u slučaju pobjede Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u novembru.

„Njegova kandidatura se sve češće spominje. Zbog toga, ako on pomaže Trampu u formiranju neophodnog javnog mnjenja u Americi, ovo je već prva uloga koju je ispunio za prolaženje na tom kastingu“, smatra Leščenko.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.