Andrej Milović otvoreno laže: Predsjednik Crne Gore nema potrebe da traži pomilovanje od ministra pravde jer on može sam to uraditi!

0

Ministar pravde očigledno uživa u kreiranju skandala za građane Crne Gore. Nakon epizode sa maratonske sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu, gdje su glavni akteri bili on i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, gostovao je u nedjelju na Aplus televiziji gdje je kazao da je odbio zahtjev predsjednika države Jakova Milatovića za pomilovanje određenog sveštenog lica.

Poslednjih dana je kroz medije bliske Andreju Miloviću i DPS-u provijavala priča o „popu kriminalcu“ koga Andrej Milović ne želi da abolira a što je navodno tražio predsjednik države Jakov Milatović.

Međutim, na djelu je sušto nepoznavanje pomenutog pojma kako od ministra pravde tako i od njegovih i DPS medija, koji bi valjda trebalo da poznaju krovni dokument jedne države koju toliko vole a to je Ustav.

Tako će BORBA podsjetiti neznavene medije i ministra pravde da Predsjednik Crne Gore ima Ustavnu nadležnost da daje pomilovanja i da nema apsolutno nikakvu potrebu da od ministra pravde traži pomilovanje za svešteno lice.

Naime u članu 95 Ustava Crne Gore propisane su nadležnosti Predsjednika a stavka devet jasno pominje da predsjednik države može dati pomilovanje osuđenom licu.

Najsvježiji primjer ovakve prakse je bilo pomilovanje od strane tadašnjeg predsjednika Mila Đukanovića koji je pomilovao Tomaša Boškovića nakon incidenta u Donjoj Gorici kada su djeca, na zahtjev majke, oduzeta, uz mnogo galame.

Na zahtjev hiljada građana koji su protestovali, i organizacije sastanka sa predstavnicima ministarstva finansija i socijalnog staranja, Đukanović je pomilovao Boškovića.

Ista je situacija i u ovom trenutku iako apsolutno niko ne zna ko je sveštenik koji je krivično osuđen. Milović je i danas nemušto odgovorio na ovo pitanje i ponovio svoje konstatacije.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.