Kalađurđević: Vratićemo zgradu JRB-a u državno vlasništvo i formirati kulturni centar

0

“Razlog što su prirodna, kulturna i materijalna dobra bila uništavana i obezvrijeđivana u protekle tri decenije leži u činjenici što u tom periodu ljudi koji su upravljali Budvom nijesu je doživljavali kao svoju, nego kao neku prolaznu stanicu za brzo bogaćenje. Nekad jedna od najbogatijih i najljepših opština u bivšoj državi spala je u jedan jako nezavidan položaj po svakom pitanju, kako moralnom, tako i materijalnom i ekološkom, a usudio bih se reći ponajviše u kulturnom smislu“, saopštio je kandidat za odbornika Građanskog pokreta URA na predstojećim lokalnim izborima u Budvi Goran Kalađurđević.

On je istako da će URA poslije 26. maja tu praksu promijeniti u svim segmentima i da će drugačijim odnosom Budvu tretirati kao jedinu i svim njenim građankama i građanima najbitniju stanicu za život i da će time povratiti njen stari sjaj, okrenuti stvarnom prosperitetu, a samim tim će povratiti i ugled koji je Budva imala, kako u regionu, tako i u cijeloj Evropi.

„Jedan od jako bitnih aspekata razvoja društva pored ekonomije, ekologije zdravstva, školstva i sudstva je svakako i kultura. Jedan od prioritetnih ciljeva Građanskog pokreta URA po dolasku na vlast biće vraćanje zgrade Jugoslovenskog rečnog brodarstva(JRB) u državno vlasništvo, odnosno, u vlasništvo lokalne samouprave, u kojoj ćemo pokrenuti rad kuturnog centra neophodnog Budvi“, saopštio je Kalađurđević.

On poručuje i da će u sklopu tog kulturnog centra pokrenuti rad pozorišta, sa posebnim akcentom na dječije, jer kako kaže, jedno društvo koje ne ulaže dovoljno u kulturu sjutra ne može očekivati ni da ima obrazovane i kulturne generacije, koje će grad i državu voditi putem napretka na svakom polju. Kalađurđević dodaje i da bi u okviru tog centra ponovo pokrenuli rad bioskopa, koji je drugi put za redom zatvoren, ne voljom građana i da u planu imaju organizaciju raznih naučnih i kulturnih radionica.

„Vratićemo kulturu na velika vrata u naš grad, Budva će ponovo biti jedna od značajnih tačaka na mapi kulturnih dešavanja, kako u Crnoj Gori, tako i i regionu“, zaključio je Kalađurđević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.