Joković o izboru VDT-a: Samo stručnim i posvećenim radom se može vratiti povjerenje građana u institucije koje su ih do sada više puta iznevjerile

1

Prema mom mišljenju, izabran je stručan i častan kandidat, i smatram da mu treba dati priliku da svoj posao obavlja na opšte zadovoljstvo svih građana. Samo stručnim i posvećenim radom se može vratiti povjerenje građana u institucije koje su ih do sada više puta iznevjerile, kazao je za IN4S, ministar poljoprivrede i predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković.

Kako komentarišete izbor novog VDT-a?

Meni je prije svega najviši interes da institucije pravne države u Crnoj Gori rade najbolje što je moguće. Izbor novog vrhovnog državnog tužioca, gospodina Milorada Markovića, trebalo bi da omogući sprovođenje zakona i dostizanje pravde, koje su naši građani toliko godina žedni.

Prema mom mišljenju, izabran je stručan i častan kandidat, i smatram da mu treba dati priliku da svoj posao obavlja na opšte zadovoljstvo svih građana. Samo stručnim i posvećenim radom se može vratiti povjerenje građana u institucije koje su ih do sada više puta iznevjerile.

Da li očekujete da njegovim izborom krene proces konačnog „oslobađanja“ zarobljenog tužilaštva koji je bio kočmica procesa EU integracija u Crnoj Gori?

Apsolutno se nadam da će tako biti. Za svaku ozbiljnu državu, pogotovo poput naše koja je na putu EU integracija, od ključne je važnosti da institucije pravosuđa funkcionišu kako treba i da svaki građanin osjeti da je zaštićen i jednak pred zakonom.
Ovako širokom podrškom gospodinu Markoviću u Parlamentu, budući da je za njegov izbor glasao 61 poslanik, poslali smo poruku javnosti da postoji snažna politička podrška obračunu sa kriminalom i korupcijom, a istovremeno i poruku međunarodnim partnerima da smo spremni da ispunjavamo naše obaveze iz poglavlja 23 i 24.

Smatrate li da će njegov izbor pokrenuti istragu brojnih afera u koje su upleteni bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović i njemu bliski ljudi, funkcioneri bivšeg režima? (Ničija kuća, Pandora, Koverta, Telekom…)

Naravno da očekujemo da se krene sa rješavanjem afera koje opterećuju naše društvo, i tu posebno mislim na one slučajeve koji predstavljaju paradigmu svih slučajeva korupcije i kriminala u Crnoj Gori. Mjerilo uspjeha novog VDT-a će biti to da li će građani doživljavati Tužilaštvo kao instituciju koja radi u korist pravde.

Vjerujem da je gospodin Marković svjestan odgovornosti koju je preuzeo i od njega svakako očekujemo da sa čitavim Tužilaštvom zasuče rukave i da nam isporučuje rezultate.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Pa paaa…. 🖐️🖐️🖐️

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.