Mladen Mikijelj

Janović: Dok je Abazović grickao kokice, crnogorska demokratija je strmoglavo pala

0

„Dok je Abazović grickao kokice, crnogorska demokratija je strmoglavo pala i dobila najnižu ocjenu ‘Freedom House’ do sada: 3,75. Ta ocjena je posljedica lošeg rada Abazovićeve Vlade“, saopštio je Tonći Janović, poslanik Pokreta Evropa sad (PES).

„Sporost u sprovođenju reformi sistema i savladavanje prepreka na putu ka evropskim integracijama i u 2023. su bili veliki problemi demokratije u Crnoj Gori, ocjenjuje se u izvještaju Nacije u tranziciji vašingtonske organizacije Freedom House“, izjavio je Janović, pa nastavio:

„Negativno svjetlo na standarde bezbjednosti sudskih dokaza i šire na kapacitete ključnih pravosudnih institucija, posebno skandal oko probijanja podzemnog tunela do prostorija za dokaze Višeg suda u Podgorici, kao i nedopustiva situacija da organizator kriminalnog poduhvata ostaje nepoznat“, rekao je poslanik PES-a.

Prema njegovim riječima, „tako je Abazović radio i ostavio samo prazne priče i role stendap komičara, a da baš ništa smiješno – nije“.

„Nova Vlada na čelu sa Milojkom Spajićem, ozbiljno i odgovorno se obavezala da će usvojiti novu reformsku agendu kako bi se riješili naslijeđeni i nagomilani problemi i ubrzali napori za pristupanje EU. Rezultati se isporučuju u rekordnom roku, što konstatuju i najrelevantnije međunarodne adrese“, zaključio je Janović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.