Jake eksplozije na Krimu

0

U gradu Džankoj, na Krimu, začule su se eksplozije u okolini vojnog aerodroma blizu ovog grada, rekli su žitelji, a prenosi Ukrinform.

Ministarstvo saobraćaja Krima, pod ruskom upravom, saopštilo je da je dionica auto-puta Džankoj-Feodosija kod Džankoja privremeno zatvorena za saobraćaj, a da je organizovan obilazni put, prenosi RIA Novosti.

U saopštenju ministarstva nije saopšten razlog zatvaranja auto-puta, a nije navedeno da je došlo do eksplozije kod Džankoja.

Eksplozije su prijavljene u gradu Džankoj na Krimu u blizini vojnog aerodroma u ranim satima 17. aprila, prenose ruski Telegram kanali. Nakon eksplozija, navodno je izbio požar velikih razmjera na aerodromu, prenosi Kijev independent.

Prema onlajn bazi podataka o avijaciji, vazduhoplovna baza ruske mornarice Džankoj nalazi se odmah izvan grada, a tamo je stacioniran 39. helikopterski puk 27. mješovite vazduhoplovne divizije. Puk navodno raspolaže sa nekoliko različitih jurišnih helikoptera, uključujući ruski jurišni helikopter Ka-52 aligator, Mi-8, Mi-28N i Mi-35M.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.