Mladen Mikijelj

Izraelska vojska opet ušla u Kan Junis

0

Izraelske trupe su ušle ponovo u istočni dio grada Kan Junis, na jugu pojasa Gaze, tokom iznenadnog napada, izjavili su danas stanovnici tog grada, koji su se vratili u napuštene razrušene domove i zbog novog napada ponovo morali da pobjegnu odatle.

U drugim delovima Kan Junisa pronađeno je još nekoliko tijela iz, kako su palestinske vlasti saopštile, masovnih grobnica na mjestu glavne gradske bolnice, koju su napustile izraelske trupe, prenio je Rojters.

Još južnije izraelske snage su izvele napad iz vazduha na Rafu, poslednje utočište gdje je više od polovine od 2,3 miliona stanovnika enklave potražilo sklonište, javlja Tanjug.

Izrael je ovog mjeseca iznenada povukao većinu svojih kopnenih trupa iz južnog dijela pojasa Gaze nakon nekih od najintenzivnijih borbi tokom rata koji traje već sedam mjeseci.

Stanovnici su počeli da se vraćaju kućama u drugi po veličini grad u enklavi, pronalazeći kuće pretvorene u ruševine i otkrivajući poginule na ulicama.

Izrael je započeo kampanju u Gazi nakon što su borci iz islamističke militantne grupe Hamas koja je vodila enklavu provalili preko granične ograde 7. oktobra, ubivši 1.200 ljudi i zarobivši više od 250 talaca, prema izraelskim izvještajima.

(Politika)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.