Izrael napao Iran?! Iranci negiraju američke tvrdnje!

0

Izrael je rano jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je američki zvaničnik za Si-En-En.

Meta udara bila je vazduhoplovna baza u blizini grada Isfahana, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na iranske izvore, prenose „RIA Novosti“.

Iranska državna televizija javila je da su tri drona primjećena iznad neba u Isfahanu oko 12.30 po lokalnom vremenu i da su uništeni nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane zemlje, navodi Rojters.

Ranije je novinska agencija Fars javila da su se u blizini međunarodnog aerodroma u Isfahanu čule „eksplozije“.

Provincija Isfahan je sjedište velike vazdušne baze, velikog kompleksa za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija.

Iranci negiraju da je bilo napada

Do ovog trenutka nije bio vazdušnih napada spolja na Isfahan ili druge djelove Irana, kaže iranski zvaničnik Hosein Dalirian.

„Samo su neuspjeli i ponižavajući pokušaji nadlijetanja dronova koji su oboreni“, tvrdi zvaničnik i dodaje da vijest američkih medija o napadu nije tačna.

Kako kaže, objavili su da je Izrael bio pod napadom 500 dronova kamikaza, što je najveći napad ovim letjelicama na svijetu, a sada odgovaraju sa ovakva tri drona, objavio je on uz fotografiju drona.

„Čini se da su američki mediji sanjali da je Izrael napao Iran. Neuspjeli napad sa nekoliko dronova, koji je završen njihovim obaranjem nigdje se na svijetu ne smatra napadom“, kaže Dalirian.

Izraelski zvaničnik: Poruka Iranu da možemo da napadnemo

Izraelski zvaničnik je rekao za „Vašington post“ da je izraelski dron koji je napao iransku vojnu lokaciju rano jutros trebalo da pošalje poruku Iranu da Jerusalim može da izvrši udar unutar zemlje.

 

(rt.rs)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.