Ivanoviću, stisni petlju i pojavi se u Njujorku: Ako tvrdiš da Rezolucija o Srebrenici ne proglašava Srbe za genocidne pođi ti da digneš ruku, a ne da guraš nekoga iz diolomatije da na sebe narodnu kletvu prima!

0

Kako se približava dan odluke, odnosno glasanja o spornoj Rezoluciji o Srebrenici, tenzije rastu. Vlada Crne Gore traži „žrtvu“ koja će odraditi i završni zadatak, tj. pritisnuti „ZA“ tokom glasanja u Ujedinjenim nacijama, u četvrtak 23. maja.

I iako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i ministar spoljnih poslova Marko Đurić biraju da budu ti koji će braniti interese srpskog naroda Srbije, Republike Srpske ali i Crne Gore, zvanična Podgorica ipak i dalje bira da pilatovski pere ruke od svog glasanja, iako su prethodno pokušali isto glasanje da opravdaju i amandmanima o čemu je naš portal više puta pisao.

Tako u Ujedinjenim nacijama neće boraviti niti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, a kamoli premijer Milojko Spajić ili ministar spoljnih poslova Filip Ivanović.

Stoga je i nejasna logika Vlade Crne Gore i ostalih zainteresovanih lica da odbiju da pođu u Ujedinjene nacije za ovaj istorijski događaj. Ukoliko se uzmu u obzir sve pređašnje izjave, zvanična Podgorica bi mogla da iskoristi priliku i sučelji stavove sa zvaničnim Beogradom kome iz dana u dan sve više zabija prst u oko. Kako ministar spoljnih poslova Filip Ivanović tako i premijer Crne Gore Milojko Spajić a potencijalno i predsjednik Jakov Milatović mogli bi da pokažu svoju suverenističku kičmu i jasno kažu zbog čega Podgorica glasa za Rezoluciju o Srebrenici a protivno volji svog naroda.

Oni to, međutim, ponovo ne rade, već žele da sakriju od naroda glasanje u Ujedinjenim nacijama, iako građani itekako prate aktuelnu situaciju.

Podsjećamo, sjednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koja je zakazana za 23. maj, a na čijem dnevnom redu je predlog Rezolucije, pratiće diplomate iz Stalne misije Crne Gore pri UN-u sa sjedištem u Njujorku, saopšteno je nedavno iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.