Ivanović – Ben David: Crnoj Gori mjesto u porodici zemalja EU, Švedska vas vidi kao 28. članicu

0

Crnoj Gori je mjesto u porodici zemalja članica EU. Švedska želi da vas vidi u Uniji kao 28. članicu, Crna Gora to zaslužuje i nastavićemo da vam pružamo punu podršku na tom putu, kazala je ambasadorka Švedske u Crnoj Gori  na nerezidentnoj osnovi Anika Ben David tokom današnjeg susreta sa ministrom vanjskih poslova (MVP) Filipom Ivanovićem.

Iz tog ministarskog resora su saopštili da sagovornici su ocijenili da dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, dodatno ojačane snažnom podrškom Švedske Crnoj Gori u ostvarenju punopravnog članstva u Evropskoj uniji.

„Odlučni smo da nastavimo putem reformi i upješno okončamo reformske procese započete u prethodnom periodu sa ciljem ubrzanja pregovora o prustupanju Uniji“, kazao je ministar.

Navodi se da Ivanović ukazao je na važnost napredovanja ka EU prema principu individualnih zasluga, koje će, kako je istakao, pratiti reforme unutar same EU, kako bi Crna Gora ostvarila svoj glavni vanjskopolitički cilj i postala prva naredna članica Unije.

Ambasadorka Ben David je ocijenila da je Crna Gora, u kratkom vremenskom roku, uradila puno na planu reformi iz EU agende, te izrazila snažnu podršku Švedske daljem napretku naše zemlje na evropskom putu.

„Crnoj Gori je mjesto u porodici zemalja članica EU. Švedska želi da vas vidi u Uniji kao 28. članicu, Crna Gora to zaslužuje i nastavićemo da vam pružamo punu podršku na tom putu“, kazala je ambasadorka.

Na sastanku je bilo riječi i o jačanju bilateralne saradnje u oblastima od obostranog značaja, a izražena je nada da će odnosi dvije zemlje uskoro biti dodatno unaprijeđeni savezništvom u okviru NATO-a, neki su od zaključaka susreta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.