Injac i Veliaj: Vrijeme intezivnog razvoja, u kojem učimo jedni od drugih

0

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac ugostila je Eriona Veliaja, gradonačelnika Tirane, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

“Ovo je period intenzivnog razvoja Podgorice i raduje me što smo u prilici da razgovaramo o mogućnostima saradnje u više oblasti. Ono što je važno je da učimo jedni od drugih i snažimo odnose koji nam mogu donijeti brojne benefite. Vjerujemo da je zajednička šansa u stvaranju prilika za mlade i snaženju turističkih i drugih potencijala, ali i kroz digitalizaciju usluga”, rekla je Injac i iskazala veliku zahvalnost što je delegacija Tirane posjetila Glavni grad.

Veliaj je kazao da mu je veliko zadovoljstvo što je u Podgorici.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Podgorici, sestrinskom gradu koji je otvoren i perspektivan, i to ne samo kao gradonačelnik nego i kao predsjedavajući B40. Nadam se da tim sa Balkana može promovisati naš region u pravom svijetlu i radujem se saradnji koja će nas zajedno učiniti boljim. Vjerujem da postoji ogromna šansa na polju digitalizacije servisa, izgradnje infrastrukture, povezivanja mladih i turizma. Tirana je napravila značajne iskorake i na raspolaganju smo koleginici Injac i njenom timu”, rekao je Veliaj.

Podsjećamo, delegacija Glavnog grada na čelu sa Injac ranije je boravilau jednodnevnoj posjeti Tirani.

Osim toga, gradonačelnica Injac u ime Glavnog grada, koji je član mreže, učestvovala je na III samitu Mreže balkanskih gradova B40 u Tirani, koja ima za cilj dalje jačanje saradnje među balkanskim gradovima i kroz ostvarivanje bliske saradnje u postizanju ciljeva održivog razvoja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.