Odloženo suđenje policajcu Raičeviću

0

Suđenje suspendovanom policajcu Jugoslavu Raičeviću danas je, u Višem sudu u Podgorici, odloženo za 18. jul na zahtjev odbrane.

Jedan od branilaca Raičevića, advokat Miloš Vuksanović, zatražio je od Vijeća suda, na čelu sa sudijom Amirom Đokajem, da odlože današnje ročište, kako bi imali više vremena za uvid u spise predmeta i pripremu adekvatne odbrane, prenosi „Libertas“.

Raičević je uhapšen 11. jula prošle godine zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ranije je saopšteno da je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je Raičević 2020. godine postao pripadnik kriminalne grupe, koju je organizovao pljevaljski narko-bos Darko Šarić.

„A koja je djelovala u Crnoj Gori, Srbiji i drugim zemljama Evrope, radi vršenja krivičnih djela protiv života i tijela, javnog reda i mira i protiv službene dužnosti i drugih, a sve u cilju sticanja nezakonite dobiti“, rekao je tada portpartol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Raičević je, sudeći prema izvještaju Europola, bio u svakodnevnoj komunikaciji sa Milanom Vučinićem, visokokotiranim članom Šarićeve grupe, a što se potom našlo i u optužnici SDT-a.

U izvještaju Europola, u koji je „Libertas“ imao uvid, piše da je Raičević sa Vučinićem dijelio povjerljive informacije iz sistema crnogorske policije o dešavanjima u Specijalnom policijskom timu, lične podatke građana iz policijske evidencije, ko je na policijskim mjerama tajnog nadzora i zbog čega…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.