Indonezija: Tokom izbora 71 volonter umro zbog iscrpljenosti

0

Vlasti Indonezije saopštile su da je 71 volonter preminuo zbog iscrpljenosti radeći na izborima koji su prošle nedjelje održani u toj zemlji. Predsjednik Izborne komisije Hasim Asjari rekao je da se još oko 4.000 ljudi razboljelo zbog umora tokom izbora, koji su održani 14. februara, prenosi Bloomberg.

Veliki broj smrtnih slučajeva zabilježen je i na ovim izborima uprkos mjerama vlade koja je uvela starosnu granicu za volontere i naredila dodatne zdravstvene preglede, nakon što je za vrijeme prethodnih izbora 2019. godine umrlo više od 500 angažovanih u izbornim aktivnostima. Tokom prošlonedjeljnih izbora koji su trajali šest sati, na biračkim mjestima je bilo angažovano pet miliona plaćenih volontera.

Pravo glasa na izborima za predsjednika i potpredsjednika države, poslanike u nacionalnoj skupštini i u lokalnim upravama imalo je više od 200 miliona građana Indonezije. Izborni proces u toj zemlji predviđa danonoćni rad na distribuciji i prebrojavanju glasačkih listića, što može da traje i 12 sati poslije zatvaranja biračkih mjesta, prenosi Tanjug.

Prabovo Subianto, ministar obrane Indonezije, proglasio je pobjedu na osnovu nezvaničnih rezultata sa više od 50 odsto glasova koliko je, kako se navodi dobio u prvom krugu, ali konačni rezultati biće objavljeni do 20. marta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.