I Ivanović odao počast paktu: NATO je relevantniji nego ikad, najznačajniji je stub naše bezbjednosti!

0

Članstvo u NATO jedan je od najznačajnijih stubova crnogorske bezbjednosti i odbrambene politike, ocijenio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović povodom 75. godišnjice Alijanse.

Ivanović je u video izjavi podsjetio da je prije 75 godina, 4. aprila, potpisan Sjevernoatlantski sporazum, a da Alijansa danas, zahvaljujući politici otvorenih vrata, ima 32 države članice, među kojima je i Crna Gora.

On je kazao da je evroatlanski put Crne Gore podstakao sveukupni razvoj društva, kao i napredak u evropskoj integraciji.

Ivanović smatra da je članstvo u NATO-u učinilo Crnu Goru sigurnijom i bezbjednijom i doprinijelo jačanju stabilnosti regiona.

„Danas je NATO relevantniji nego ikad. NATO članstvo je jedan od najznačajnijih stubova naše bezbjednosti i odbrambene politike, a kao kredibilna članica nastavićemo da sprovodimo sve obaveze iz NATO agende i, u kontunuitetu, jačamo veze i saradnju sa saveznicima i partnerima“, kazao je Ivanović.

Prema njegovim riječima, vrijednosti koje su održale i osnažile Alijansu proteklih 75 godina, danas su posebno aktuelne.

„Solidarnost i jedinstvo neophodni su u cilju suočavanja sa, sve brojnijim, globalnim izazovima“, poručio je Ivanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.