Haos na Kosmetu ne staje: Pretučen Srbin Milentije Jakšić

0

Pripadnici specijalne tzv. kosovske policije pretukli su i uhapsili danas Milentija Jakšića člana G.I. „Za Zubin Potok“ iz Zubinog Potoka.

On je prema riječima Milije Biševca predsjednika ove Građanske Inicijative zadobio povrede po glavi i tijelu od strane tzv. kosovskih specijalaca po prelasku administrativnog prelaza Brnjak kada se vraćao iz centralne Srbije.

„Mi još uvek ne znamo gde se on nalazi, nezvanično smo čuli da je na ljekarskim pregledima, ali sam uspio na kratko da ga vidim u policijskoj stanici u Zubinom Potoku gdje sam uočio da ima povrede po glavi i da mu je pocijepana odjeća. Rekao mi je da su ga nedaleko od prelaza Brnjak, kada se vraćao iz centralne Srbije, zaustavili pripadnici specijalne policije, da je imao verbalni sukob sa njima, da su ga izvukli potom iz kola i pretukli ga i uhapsili“, ispričao je Biševac „Novostima“ dodajući da je problem nastao u tome što su se tzv. kosovski specijalci Jakšiću obraćali na albanskom jeziku a da im je on rekao da ne razumije taj jezik.

Oni su mu vjerovatno kazali da treba da ga nauči, na šta im je on odgovorio da ne želi da uči albanski.

„Mi smo od mještana saznali da je pretučen naš aktivista i da su ga posle premlaćivanja odveli na nepoznatu lokaciju. Otišli smo u policijsku stanicu u Zubinom Potoku u kojoj su takođe sve Albanci ali koji nisu znali za događaj. Tu sam uspio na kratko da ga vidim i ispričao mi je šta se dogodilo ali i dalje ne znamo pouzdano šta se sa njim dešava“, rekao je Milija Biševac predsjednik G.I. „Za Zubin Potok“ revoltiran što su njihovog člana pripandici tzv. specijalne kosovske policije koji po svim sporazumima ne bi smjeli da budu na sjeveru Kosova i Meothije uhapsili i pretukli.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.