Mladen Mikijelj

Gle čuda, DPS preko noći zaboravio „evropske vrijednosti“: Tvrde da se istina o Jasenovcu politizuje, da se ne poštuju stradali, ali im to ne važi i za Srebrenicu

0

Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije koja zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države“, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

„Najava Mandića i Kneževića da će lansirati takozvanu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, kako bi nekako svojim biračima objasnili zašto podržavaju Vladu koja glasa suprotno interesima zvaničnog Beograda, kao i indiferentan stav ministra spoljnih poslova, koji se ponaša kao da sa njim to sve nikakve dodirne tačke nema, prouzrokovali su današnji odgovor Hrvatske“, naveli su iz DPS-a.

Demokratska partija socijalista, kako su dodali, „konstantno upozorava na to da aktuelna vladajuća većina svakim danom produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore“.

„Skandalozna je činjenica da je Vlada u kratkom periodu dobila dvije protestne note od svojih susjeda. Politička trgovina i borba za očuvanje fotelja prijeti da Crnu Goru sroza i kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera. Upravo spremnost da se zloupotrijebe i politizuju žrtve pokazuje da oni koji potenciraju ovu priču nemaju nikakav osjećaj poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama“, piše u saopštenju DPS-a.

Prema njihovim riječima, „aktuelna vlada mora što prije da ode, u prošlost, kao što su otišle i prethodne dvije“.

„Vrijeme je da Crna Gora dobije stabilnu, odgovornu i evropski orjentisanu vlast, koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija“, zaključili su iz DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.