Galić: Na svaka dva i po minuta jedan zaraženi, na 150 minuta premine jedna osoba

2

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da je epidemiološka situacija je jako ozbiljna i složena.

“Epidemiju ne kontrolišemo. Prosječan broj oboljelih je u prethodnooj nedjelji je 558, ukupan broj preminulih je 64”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, lokalna transmisija je izražena i u porastu.

Galić je rekao da striktno pridržavanje mjera daje rezultate.

“Mjere koje su juče donešene odnose se na stope četrnaestodnevne incidecije na 100.000 stanovnika. Zato je odlučeno da se nove mjere odnose na gradove gdje incidencija preko 800 na 100.000 stanovnika”, objasnio je Galić.

Što se tiče pojašnjenja mjera, Galić je kazao da se rad prodavnica obuće, odjeće, tehnike i slično, produžio sa 18 do 20 sati.

Galić je kazao da za sada nema informacija da se neko zarazio koronavirusom nakon vakcinacije.

Otvorene granice

Odgovarajući na novinarsko pitanje kao stranci mogu slobodno da se kreću između opština, Galić je kazao da stranci moraju na ulasku u državu pokazati vaučer, dokument sa razlogom zbog kojeg dolaze u Crnu Goru.

“Lokalna transmisija je problem i okupljanjaj. Pokušavaju se razbiti velika okupljanja koja su veliki epidemiološki rizik”, kazao je Galić.

2 Comments
  1. Luka komentariše

    Tek je necete kotrolisati kad naidje talas Rifata Husovica

  2. Ivi komentariše

    Šta misliš maco da te angažuju u nekom horor filmu. Tako se ne ponaša doktor. Ajde bježi odatle pa budi šef groblja na Čepurkama. Bolje da je nešto rekao iz medicine, kako da ljudi podignu imunitet, da ima ljekova. Ovaj grobar, samo mlati. Pih!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.