Američki voditelj otkriva Bajdenovo zdravstveno stanje: Podsjeća na Alchajmerovu bolest

1

Uskoro će biti moguće u praksi verifikovati tvrdnje da državni mehanizam Amerike ne zavisi od ličnosti šefa Bijele kuće, smatra novinar, publicista, TV voditelj i politički analitičar Anatolij Vaserman u intervjuu za FAN.

Stručnjak je komentarisao izjavu američkog novinara Šona Henitija da zaposleni u Bijeloj kući skrivaju od javnosti ozbiljne probleme sa zdravljem aktuelnog američkog predsednika.

 

– Činjenica da je Džo Bajden imao problema sa glavom bila je poznata mnogo prije nego što je na njega bačeno mnogo miliona glasova. Zapravo, bilo je potrebno baviti se žongliranjem, jer bi neki Amerikanci, koji su zdrave pameti i čvrste memorije, teško rizikovali da glasaju za tako nešto – rekao je publicista.

Anatolij Vaserman je nagovijestio od čega bi tačno američki lider mogao biti bolestan.

– U čemu je problem, teško je reći. U mnogo čemu podsjeća na Alchajmerovu bolest, koja se kod mnogih pojavljuje u kasnoj starosti. Prethodnom američkom predsedniku sa ovim invaliditetom (Ronald Regan), pozlilo je nakon napuštanja funkcije. Inače, Amerikancima se obratio prilično dirljivom i tužnom porukom u duhu: „Dijagnostikovana mi je Alchajmerova bolest. Verovatno uskoro uskoro više neću moći da komuniciram ni sa kim, pa želim da vam se zahvalim na činjenici da sam jednom izabran i na onome što ste mogli da uradite pod mojim rukovodstvom “. Čini se da je prekasno za Bajdena da napiše takav apel – rekao je TV voditelj.

U zaključku je govorio o posledicama situacije u kojoj se nalazi predsjednik Sjedinjenih Država.

– Sada ćemo provjeriti tvrdnju, popularnu među pristalicama Sjedinjenih Američkih Država, da je tamošnji državni mehanizam tako dobro podešen da ništa ne zavisi od toga ko je na prvom mjestu u Bijeloj kući – rezimirao je politički konsultant.

(Novosti onlajn)

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Ipak zavisi a trebalo je da svaki kandidat prođe rigoroznu zdravstvenu kontrolu. Nema ništa gore nego kada državom upravljaju ljudi iz sjenke koji ne osjećaju odgovornost za sopstvene postupke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.