Formiran predmet protiv direktora Memorijalnog centra Potočari: Suljagić prijetio policijskom službeniku

0

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini formiralo je predmet protiv Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Potočari zbog ugrožavanje sigurnosti policijskog službenika.

Iz ovog tužilaštva za RTRS je rečeno da je predmet protiv E.S. formiran 10. juna po obavještenju Policijske uprave Zvornik, u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti, počinjenog na štetu policijskog službenika.

– Policijskim službenicima PU Zvornik je naloženo preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju prikupljanja dokaza, potrebnih za rasvjetljavanje predmetnog događaja i donošenja pravilne i zakonske tužilačke odluke – naveli su iz Tužilaštva, prenosi RTRS.

Iz Policijske uprave Zvornik rečeno je da policijski službenici u ovom slučaju postupaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i da bi Suljagić trebalo da bude saslušan u svojstvu osumnjičenog lica.

Dodaju da se Suljagić sumnjiči da je 31. maja izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je putem telefona upućivao prijetnje pomoćniku načelnika zvorničke Policijske uprave Adisu Cibraliću.

Suljagić je objavio da je odbio da daje izjavu u Policijskoj upravi Zvornik bez prisustva advokata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.