Fauči priznao: Tokom korona pandemije neka pravila, poput socijalne distance, bila su izmišljena

0

Glavni epidemiolog SAD u vrijeme pandemije Entoni Fauči svjedočio je pred podkomitetom Predstavničkog doma za pandemiju virusa korona koji vodi istragu o porijeklu kovida 19.

Kako se navodi, ovo je prvo javno Faučijevo pojavljivanje na Kapitol hilu otkako je napustio vladu 2022. godine, gdje je bio glavni medicinski savjetnik američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Naime, uoči Faučijevog pojavljivanja, komisija je objavila transkript njegovog intervjua „iza zatvorenih vrata“ održanog u januaru i koji je „poslužio kao temeljna komponenta istrage“.

U tom svjedočenju, Fauči je naveo da su neka pravila nametnuta tokom pandemije kovid 19 „izmišljena“, jer su se „jednostavno pojavila, a nisu bila zasnovana na studijama“.

Kao primjer se navodi socijalna distanca od šest stopa (1,82 metra), koju su Amerikanci, posebno studenti, morali da održavaju kako bi navodno izbjegli zarazu.

Na pitanje kako je došlo do tog pravila i da li je bilo razgovora o tome, Fauči je rekao da se „ne sjeća“.

Tokom svjedočenja, Fauči je pojasnio da smjernice o socijalnoj distanci, koje su date na početku pandemije nisu potekle od njega, već od Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Saslušanju je prisustvovala i republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin, koja je pozvala da se specijalista zatvori, podsjećajući da su naučnici u Nacionalnom institutu za zdravlje zaradili više od 700 miliona dolara honorara tokom pandemije.

„Da li je ispravno da naučnici i ljekari koje plaća američki narod, državni poreski obveznici, dobiju patente za koje prikupljaju milione i stotine miliona dolara honorara?“, upitala je.

Ona je dodala da Fauči ne zaslužuje da ima dozvolu, tačnije da mu je treba oduzeti i da treba da bude u zatvoru.

„On nije doktor, on je gospodin Fauči [za mene]“, dodala je Tejlor Grin.

U prostoriji je bila i žena koja je nosila majicu sa natpisom „Fauči mora da bude zatvoren“.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.