Čelanović: Saobraćajne gužve u Kotoru zahtijevaju ozbiljan projekat za koji gradska uprava nema razumijevanja

0

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović obratio se predsjedniku opštine Kotor Vladimiru Jokiću, povodom saobraćajnih gužvi i nedostatka parking mjesta sa kojima se suočava Kotor.

„Gospodine Jokiću da vam pomognemo: – Izgradnja garaže kapaciteta 2000 parking mjesta na opštinskom zemljišu u industrijskoj zoni grada (preko puta žičare); – djelimičma zabrana saobraćaja za turiste i usmjeravanje na izgrađeno parkiralište; – organizovan gradski prevoz mini-busevima na svakih 20-30 minuta kao i taxi prevoz ko želi“, izjavio je Čelanović, pa nastavio:

„Projekat mnogo brže izvodljiv, koji djelimično umanjuje saobraćajnu gužvu (nije spasonosno rješenje kao sto kažete), koja iz godine u godinu postaje sve veći problem za domicijalno stanovništvo. Takođe, projekat od kog korsiti imaju i grad (naplata parkinga i prevoza) i građani Kotora koji će benefit osjetiti u rasterećenom saobraćaju (neće biti potrebno sat vremena od Škaljara do Starog Grada). A i taxi udruženja bi imala i te kako koristi“, rekao je Čelanović.

Za kraj je dodao:

„Smatram da je za osam godina, koliko upravljate Kotorom, bilo vremena za ovakav jedan projekat, ali nije bilo razumjevanja za naše ideje kako da pomognemo Kotoranima koji trenutno mogu da završe jednu obavezu dnevno zbog toga što najviše vremena provode u kolonama i čekajući slobodno parking mjesto“, zaključio je Čelanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.