Dvije zavađene strane u Evropi sad i dalje bez dogovora: Svađa oko fotelja omča o vratu vlasti u Podgorici!

0

Dogovora između do juče onih koji su bilu na istoj izbornoj listi i u istoj partiji (Evropa sad) u Podgorici i dalje nema, što znači da krize vlasti itekako ima. Iako je bilo nagovještaja da bi moglo doći do kompromisa tokom vikenda, to se nije desilo, oa je današnja sjednica, odnosno, njeno održavanje, ponovo upitno.

I pored toga što struja koja pripada Jakovu Milatoviću (pet odbornika) tvrdi da im fotelje nijesu bitne, izgleda da se sve vrti oko fotelja i podjele plijena.

Vasilije Čarapić iz PES-a kazao je nakon sastanka da će se pregovori nastaviti.

„Mislim da se pregovori dalje nastaviti. Ne bih se sada izjašnjavao detaljima, budući da, eto, dogovorili smo se sa partnerima da usaglašavamo izjave, onda kada sve bude gotovo, tako da u ovom trenutku nemamo značajnih vijesti za javnost“, istakao je Čarapić.

Vasilije Čarapić

Kaže da oni nijesu strana koja isporučuje zahtjeve.

„Mi smo strana koja se bori i za za građane Podgorice, i za stabilnost vlasti, dakle neko koja je tu već u strukturama“, naveo je Čarapić.
Kaže da nema krize vlasti u Glavnom gradu.

„Nastaviće servisi te funkcionišu“, naveo je Čarapić.
Milatoviće struja tvrdi da dogovora nema

Dragan Radović iz novoformiranog odborničkog kluba u Glavnom gradu kazao je da su pokrenuli proceduru za odlaganje sjutrašnje sjednice, i da neće prisustvovati sjednici. Odbornici koji su napustili Pokret Evropa sad sastali su se sa kolegama iz Pokreta kako bi dogovorili dalje funkcionisanje vlasti u Glavnom gradu.

Dragan Radović (Foto: TVCG)

„Mi smo ispred kluba pokrenuli inicijativu prema predsjednici skupštine da se sjednica odloži. Mi nećemo prisustvovati sve dok ne budu ovi dogovori završeni, tako da mislim da, što se naša tiče, naš klub neće biti sutra na sjednici“, kazao je Radović.
Kaže da je narativ koji je prisutan ovih dana vezan za njihovu borbu za funkcije, te se predstavljalo da su oni tu samo zbog funkcija i raspodjele funkcija.

„Međutim, ne, kao što sam i rekao i ponavljam ponovno, pričamo o politikama, o projektima, o gradu, o nastavku onih zacrtanih projekata i obećanja pred izbore koje smo dali građanima Podgorice“, naveo je Radović.

Kazao je da su imali jedan razgovor sa gradonačelnicom koji je „bio sa naše strane ocijenjen jako uspješnim“.

„Ono što mi možemo, i ponovno naglašavam, što možemo istaći, to je da se mi ne bavimo ovim funkcijama, ne bavimo se raspodjelom za sada niti smo davali nekakvu ponudu, niti o tome pričali. Pregovori će teći ovih dana, intenzivno, u komunikaciji klubova i pojedinačno, tako da će biti u kontinuitetu“, naveo je Radović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.