DPS: Poslanici ZBCG prisustvom u Banjaluci potvrdili antievropski karakter vlasti

3

Demokratska partija socijalista (DPS) oglasila se saopštenjem povodom prisustva lidera DNP-a Milana Kneževića Banjaluci na obilježavanju Dana Republike Srpske. Oni smatraju da Knežević obmanjuje crnogorsku javnost da je cilj vladajuće većine, čiji je dio, članstvo u EU.

„Prisustvo Milana Kneževića, poslanika vladajuće većine i lidera velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori, na događaju kojim Milorad Dodik provocira druge narode u Bosni i Hercegovini kao i međunarodnu zajednicu, najbolji je pokazatelj gdje ova država ide sa ovakvom vlašću“ – stoji u saopštenju DPS-a.

Oni kažu da je Knežević prisustvovao događaju „kojeg su ustanovili osuđeni ratni zločinci, Dodikovoj paradi nacionalizma kojim se narušava suverenitet BiH“, te da se njegovim odlaskom u Banja Luku, vlast u Crnoj Gori, preko bivšeg DF-a nastavlja da podržava Dodikovu politiku secesionizma i disfunkcionalnosti BiH.

„Knežević ne skriva da mu je cilj da Crna Gora bude neka nova Republika Srpska, a vladajuća većina svojim nereagovanjem, zapravo šalje poruku da se plaši Milana Kneževića i Andrije Mandića, da od njih zavisi, i zato mora da ćuti. Druga pretpostavka je da bi svi predstavnici vladajuće većine rado otišli na Dodikov neustavni i izmišljeni praznik, samo da se ne plaše za svoj položaj u očima međunarodne zajednice. Dakle, kalkulišu, kako to i Andrija Mandić intenzivno radi od kad je zasjeo u fotelju koju ne bi da napusti, ni po koju cijenu“ – kažu iz DPS-a.

Oni zaključuju da je odlazak Kneževića na paradu „velikosrpskog nacionalizma“, samo još jedan dokaz da Crna Gora samo gubi vrijeme sa ovakvom vlašću, koja ponavlja floskule o Crnoj Gori u Evropi, a zapravo o EU intimno misli isto što i Putinova marioneta, Milorad Dodik.

3 Comments
 1. Rokica29 komentariše

  Satanisti !

 2. Q komentariše

  Obožavaoci dementnog Bajdena se javili i podguzni prištevi svih evropskih gospodara,ljudi bez lica i obraza ,moralne gnjide.

 3. Vuksan Lekić komentariše

  DPS poslanici su zastiđe Crne Gore.
  Bezlični, nemoralni karijeristi,koje predvodi Milov arlekin, koji baštine najgore ljudske osobine.
  Takve u Crnoj Gori nikad niko nije cijenio, a održali su se na strahovladi koju je osmislila i odrzavala UDBA.
  Doslo je vrijeme da se Crna Gora otrese od od te sramote.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.